MHF Logo

Gastenboek

Let op: voortzetting van ons gastenboek op onze webloghttp://mhf-blog.ardennenrecrea.nl/#category8
14 september 2003

Aan MHF …
We kwamen in Maison Haut-Fays aan in grijze nevels, wolkendek laag. Alles nat maar mooi in het golvende landschap. De schapen aan de overkant verwelkomden ons. En dan het HUIS, schitterend, sfeervol, verzorgd. Al die lampjes, de indeling, prachtig ! Vooral die luxe extra’s: CD’s, mappen, kaarten wandelroutes, mooie boeken. Echt af !!
En de TUIN: prachtig, de groene glooiende gazons, het frisse beekje en de wilde tuin: een paradijsje waar wij ook van mogen genieten en dat hebben we ook met volle teugen gedaan.
.
.
Zaterdag begon wat grijzig maar tijdens het ontbijt brak de zon door en die is de hele dag gebleven. We hebben op alle leuke plekjes in de tuin gezeten. We hebben 2 wandelingen gemaakt o.a. de Panorama Route(KL11), met het uizicht op het huis in de verte en het dorpje Gembes. Later in het dorpje, bij “le Baudoin” een koele kriek genomen.
Zondagochtend: prachtige nevel en zon in het glooiende landschap; adembenemend uitzicht !! We ontbeten op het terras in de zon. De kerkklokken van Gembes klingelden voor de mis van 11 uur.. We voelden ons de koning te rijk in deze groene stilte, al die kleuren groen in het landschap en al die verschillende vogelgeluiden.
.
.
Het was en is geweldig, alles zo verzorgd en af. Het huis, de tuin, de omgeving de wandelroutes. Het is fantastisch. We hebben het hier heerlijk naar ons zin gehad en hopen dat jullie dit nog lang mogen blijven doen.

Riet, Leen en Sarina
De Lier(NL)
24 – 27 oktober 2003

Vrijdagmiddag, na file en sneeuw onderweg, bereikten we met behulp van de heldere routebeschrijving het hek waar achter het vrijstaande huisje op ons wacht. Het wordt omgeven door enorme gazons. Bij aankomst vallen nog steeds mooie sneeuwvlokken naar beneden maar dat is van korte duur.
We doen de luiken open en bekijken het interieur dat er gezellig uitziet. We voelen ons meteen welkom mede door de attentie en welkomsgroet.
.
.
Voor de vele attributen in het huis is een mooie, duidelijke handleiding aanwezig. Dat moet al een behoorlijke klus op zich zijn geweest. Alles ziet er netjes en zó schoon uit.
.
.
Het souterrain is geweldig met het winkeltje en zoveel spelattributen. De wasplaats is heel handig daar beneden.

Met ons zessen hebben we hier een heel fijn weekend gehad. Het huisje straalt een prettige sfeer uit. De tafel bij de boekenkast op de vide is een goede studieplaats voor studerende kinderen; lekker warm en toch betrokken zijn bij de rest van het gezin.
We hebben, ondanks dat de zon het liet afweten, heerlijk gewandeld en genoten van de herfstkleuren. We willen wel veel langer blijven maar de plicht roept.

Graag nog een volgende gelegenheid hier. Er is zoveel te zien.

Groetjes van
Dirk, Corrie, Erwin, Anke Leonie en Renato
Amsterdam5 - 7 maart 2004

Voor de 2e keer in Maison Haut-Fays. Voor de 2e keer een fijne tijd gehad. Vrijdagavond een korte wandeling gemaakt o.l.v. Annabelle en gisteren gemountainbiked in de omgeving. De fietsen gehuurd in het plaatsje Vencimont. Verder heerlijk gegeten en genoten van alles. Straks maken we nog een afsluitende wandeling.

Heel erg bedankt wederom, Groetjes…
.
.
Mijn 1e keer in Maison Haut-Fays. De eerste indruk was dan ook meteen WOW, dit wordt relaxen, en dat was ook zo. Eigen mountainbike meegenomen en met de meiden er heerlijk opuit geweest. De afstand van 20 km was perfect. Nog een pizza’je eten in het sportcafe om de calorien weer aan te vullen. Met de helmpjes op voelden we ons erg professioneel.
Vandaag alweer de laatse dag en nog even wandelen. Ik kan terugkijken op een zeer geslaagd weeken en ben de volgende keer zeker weer van de partij. .
.
.
In de winter weer heel anders dan in de zomer. De kou, het uitzicht. Je gaat je hier nooit vervelen.
Fietsen hier is echt aan te raden. Lekker sportief en je ziet veel van de omgev1ng.
Het was een top weekend. Ik kijk al weer uit naar de volgende keer.

Floor, Renee, Jolanda en Annabelle
Den Haag6 juni 2004

Wat een heerlijk weekend hebben we achter de rug ! Ik ben blij dat ik na lang speuren op het internet dit bijzondere plekje ben tegengekomen. Waar hadden we iets beters kunnen vinden. Ik denk nergens ...

Vrijdagavond stond de beheerder ons al op te wachten: de tuin netjes onderhouden en de rondleiding bracht ons al direct in de juiste ‘mood’. Na een lekker bord spaghettiverorberd te hebben sloten we de avond rustig af.

Zaterdag gingen alle dames en kinderen van het gezelschap de KL5b route wandelen: 4 km lang en goed te doen met kleine kinderen(3-5 jaar). De route loopt deels door het bos en sommige modderige paden vereisen wel het nodige duwwerk aan de buggy. Onze enige man in het gezelschap deed een mountainbike route van wel 63 km lang. We genoten allen na een mooie dag met de ..jawel ..barbeque! De kindjes dansten nog tot in de late uurtjes op het terras. Ambiance verzekerd !

Zondag bezochten we verschillende plekjes: Sohier, Daverdisse, Redu en Lesse en vonden verkoeling in de rivier de Lesse. Als je het dorpje Lesse binnenrijdt vind je er een rustig grasplekje langs de rivier. Het is er heel aangenaam en rustig vertoeven bij het mooie en warme lenteweer. Een echte aanrader om er met een hele pic-nic mand te gaan lunchen !

Hartelijk dank beste mensen van MHF voor dit bijzondere plekje.
Het was tip-top in orde en reuze gezellig. Tot ziens en we komen nog terug.

Liesbet, Gabriella, Elisa, Annie, Joke en Neil
Gent20 juni 2004

Vrijdag waren we aangenaam verrast toen we hier toekwamen. Het is echt een gezellig en mooi vakantiehuis dat tip-top in orde is.
We hebben er samen met onze dochter en schoonzoon van genoten. De streek is heel mooi en ruastig. Het is een echte aanrader om er eens lekker tussenuit te zijn.

Robert en Emmy
.
.
Wij vonden het heel tof zo’n uitgebreid gamma aan gedetailleerde wandelroutes te vinden. We hebben er dan ook goed gebruik van gemaakt (3 in totaal).
Het restaurant “Le Baudoin” was een goede tip. Het was lekker en erg gezellig.

Tot een volgende keer.
Tom en Ilse
Weert(B)2 juli 2004

Beste MHF..

Ik heb hier een hele fijne week gehad. Ik ben net als de vorige keer erg blij met jullie huisje. Leuk bijvoorbeeld dat er zoveel aanwezig is om je te vermaken: muziek, spelletjes, leesvoer, wandel- en fietsroutes, actieve spellen. We zijn veel op pad gegaan en verder nog TV gekeken, muziek geluisterd en gelezen. Bij het wandelen houd ik er van om langs een rivier in het bos te wandelen. Daarom vond ik de wandelingen langs de Almache, de Lesse en de Ri d’Ordenne erg leuk.
Naar het wildpark van Han-sur-Lesse vond ik een belevenis om de dieren in het bostijke park te zien. De everzwijnenen de Schotse runderen stonden vlak naast ons busje.
In de stadjes hebben we een paar keer gezellig op een terrasje wat gedronken en ook lekker uit eten geweest. Bij het fort van Bouillon, wat ik ook het bezoeken waard vind, was een valkenshow. Echt lachen; ik heb zelfs nog een valk op mijn nek gehad.
Tot slot: fijn dat jullie voor zoveel hebben gezorgd; jullie hebben er erg veel werk in gestoken.

Liefs van Sarina
De Lier (NL)
.
.
Wat een superplekje !
Zelden heb ik in zo’n vakantieoord gezeten. Het huisje is gezellig, mooi, knus maar niet te klein. De omgeving is echt geweldig; mooi, rustig en gevarieerd.
IEDEREEN kan zich hier thuis voelen. Alles is hier mogelijk, van wandelen tot wilwaterkayakken (niet dat we dat laatste gedaan hebben, maar het kan). Van uitrusten tot zeer vermoeid raken. Nu begrijp ik waarom jullie zo enthousiast zijn ! Heerlijk om wakker te worden tussen de huppelende schaapjes en de koeien zijn (meestal) ook leuk.
Het huisje is echt heel goed verzorgd: schoon, netjes en “all-inclusive”, echt geweldig. En al die wandelroutes voor ons uitgezet. Bij de KL-routes is het net of je met ons meeliep, met al die gedetailleerde opmerkingen over bijvoorbeeld eigenaardige perspectieven en idyllische plekjes.
De 5 dagen is echt te kort geweest. Hoe meer je doet, hoe meer je ziet. We zijn hier nog niet uit gekeken. Ik hoop hier zeker nog terug te komen. Gelukkig is het niet zo ver weg van huis.
Bedankt dat jullie je droom werkelijkheid hebben gemaakt.

Veel liefs, Hannah
De lier (NL)6 - 9 augustus 2004

Beste MHF …
Het was weer heerlijk om hier te zijn. Natuurlijk te kort. Zoals afgesproken volgend jaar voor een week. Dat zegt natuurlijk genoeg. Mooi weer gehad, lekker buiten gegeten. Naar Luik geweest en de grotten van Remouchamps bezocht. In Bouillon ook heel veel activiteiten.

Groeten, Radha en Theo
Den Haag
.
.
Hallo… Een hele mooie omgeving. Lekker lang buiten gezeten met het mooie weer. Zeker voor herhaling vatbaar. We zullen zeker weer terug komen.

Carla en Purcy
.
.
Hallo …
Wat een prachtige omgeving. Het weer was ook zo mooi net als bij ons in Suriname. Zeker zal ik dit ook doorvertellen aan vrienden. Een volgend bezoek aan Nederland zullen we zeker weer hier terugkomen.

Lygia en Edward
Paramaribo

11 – 14 november 2004

Bij aankomst st0nd de beheerder ons al op te wachten. Na het opstoken van de houtkachel en een rondleiding door het huisje, vertrok hij weer richting Nederland.
Na dit gastvrij onthaal zijn wij direct een door hem aanbevolen wandeling gaan lopen (3.5 km). Zelfs onze dochter Esmée (van net 2 jaar) heeft hem gelopen. Elke dag hebben wij een route gewandeld.
We genieten van de prachtige herfstkleuren en hebben elke dag zon. We hebben zelfs in het zonnetje Glühwein op de veranda gedronken.

Wat ons verblijf zo bijzonder aangenaam maakte waren de vele extra’s in jullie huisje: de wandelroutes, het winkeltje, etc.
De ligging is natuurlijk perfect als je van wandelen en de natuur houdt. Wat dat betreft hebben jullie ook aan alles gedacht. Kortom, we hebben een heerlijk weekend gehad, het weer zat ons ook mee. We komen zeker wel een keer terug.

Roy, Nelie en Esmée
Hoogezand(NL)
30 januari 2005

Beste MHF...
Of het nu over de locatie van het huis, de omgeving, de natuur, de voorzieningen in het huis of wat dan ook gaat....Het is moeilijk om nog iets aan het rijtje superlatieven toe te voegen. Het is magnifiek! Superbe .!
We komen vast een keer terug. Heel hartelijk dank voor het ontvangst en dat we mochten genieten van de schoonheid van het huis en de natuur.

Eric, Glendy en Paul
Den Haag
18 maart 2005

Beste MHF..
Jullie website over het huisje en haar omgeving was subliem. Ik was meteen verkocht. Maar in realiteit is Maison Haut-Fays en alles errond nog prachtiger. Alles is er tot in de puntjes verzorgd.
Wij hebben alvast een prima weekend hier beleefd, iedere minuut genoten van deze mooie omgeving. De wandelingen zijn tof en afwisselend. Het huisje straalt gezelligheid uit! Een leuk weekend dat voor herhaling vatbaar is.
Bedankt voor het vlotte verloop vanaf het moment dat ik dit boekte tot en met terug naar huis gaan.

Groetjes,
Petra en vrienden
Brugge
3 – 8 mei 2005

Mei-vakantie, je hoopt op voorjaar, warmte en zonnestralen
Echt weer om de vouwwagen van stal te halen
Maar helaas de berichten beloofde veel water en koude
Iets waar we op een camping niet van houden

Last-minute op zoek naar een huisje in de Ardennen
Een gebied waar we steed meer van leren kennen
Via internet vonden we de site van dit mooie huis
En bij aankomst voelden we ons direct al thuis

Een schot in de roos
Dit huis wat ik koos
Spannend met de vide erin
Groot genoeg voor ons 5-persoons gezin

De tuin is een feest voor onze zonen
Ze bouwen dammen, voetballen en klimmen in bomen
Bij regen gaan we op pad (KL5b)
Doen spelletjes, tafeltenissen of lezen wat

We genieten van de rust en het uitzicht
En niemand van ons voelt zicht tot iets verplicht
De open haard zorgt voor een behaaglijk gevoel
En samen met de uitstraling van dit huis..
halen wij voor deze vakantie ons doel

Genieten, tijd voor elkaar en rust
Het was hier voor deze week een ware lust
Bedankt dat we zo op het laatst nog in jullie huis konden zijn
We komen graag nog eens terug, dat lijkt ons reuze FIJN !

Fam. van Koelen
Amersfoort
Vrijdag 29 juli 2005

Een bordje met WELKOM en lavendel die onze zintuigen prikkelt en een WOW !! Hoe mooi.
Uitstapjes naar Vresse en Alle (met de mountainbike), een bezoekje aan familie en vrienden op een camping en veel leut gemaakt. Eventjes naar Gedinne, een drankje en babbelen op een terras.
Stevige wandelingen gemaakt. Ja, de panoramaroute (KL11) is prachtig. Wel liepen we verloren, maar met de extra kilometers bereikten we toch Gembes....

Een bezoekje van de beheerder met een gezellige koffieklets, de trouwe buizerd, een speelse kikker. Een zwempartijtje in de Semois. Regelmatig zonnige middagen, niet besteld en toch gekregen. Enkele rustige uurtjes op de entresol tussen de boeken en de kaarten van de omgeving....

Dag MHF, het geluk ligt in een klein hoekje verscholen. Tot ziens!

Catalina, Dario en Hannelore
Heule(B)
26 september 2005

Wij sluiten ons aan bij alles wat en in het gastenboek gelezen hebben. Wat een prachtig uitzicht vanaf de veranda. Een plaatje !
Ook heerlijk gewandeld vanuit MHF. Leuke routebeschrijvingen, vooral de opmerkingen. Erg rustig … Geen drukte gezien of gehoord. Heerlijk leuke uitstapjes gemaakt in de omgeving.
Complimenten voor de bibliotheek, heel veel info, we hebben er dankbaar gebruik van gemaakt. Aangenaam verrast waren we door het winkeltje in het souterrain. De rose en de vlierbessenjenever waren lekker. Evenals het eten in "Le Baudoin" in Gembes. Heel gezellig en gemoedelijk.
Slechts 3 nachten geweest maar we hebben genoten voor een week.

Lenie, Ada, Hennie en Lenie
Leiden
10 – 14 oktober 2005

Aan MHF …
Bedankt voor de 4 heerlijke dagen! We hadden nooit kunnen dromen zoiets heerlijks te vinden:
- een prachtig huisje, tip-top in orde
- een adembenemend uitzicht
- de stilte
- oneindige wandelpaden

Als wandelaars hebben wij ons hartje hier opgehaald. Vele paden bewandeld, maar nog vele te ontdekken. Het is een uitdaging voor ons om hier alle seizoenen te ontdekken.

Groetjes Jos en Chris
Zoersel(B)
16 oktober 2005

Geachte MHF…
Ik was vooral alleen met de 2 kinderen deze weekend - en ik heb niet de tijd kunnen maken / vinden om iets in jullie gastenboek te schrijven. Al wilde ik dat want ik heb nooit zo'n gite in Belgie gezien. Met alles, maar dan werkelijk alles wat je voor een verblijf kan wensen.

De uitstekers waren er ook veel -
- CDs (en de organisatie ervan die het gemakkelijk maakt te herordenen)
- DVD's & videos, gezelsshapsspelen, en ook de verschillende speelmogelijkhedeen en gerieven in de kelder.
- de rugzakken
- de voorraadkast !
- de wandelkaarten - en vooral de organisatie ervan - met persoonlijk nota's (zoals : "ga eens de boodschappen doen zonder auto EN "kijk eens van hier uit voor een zichtje op het huisje"... ). En ook dat je die kon meenemen & behouden. Ongehoord !
- de WINKEL - WAT een super idee - en vooral uitgericht voor de wandelaars - SUPER. De Pinotage was heel lekker.

Omwille van een vroegere bezoek in julie 2005 in dat dorpje waar we jullie huijs passeerde, wisten we van de grote tuin, de tuinmeubels en kinderspeelgoed erin, het prachtig verre uitzicht. Maar het was toch wonderlijk - de dag te begroeten met de SUNRISE, mmmm heerlijk. De kinderen hebben ook kunnen genieten van dat "wilde wijde".

Met vriendelijke groet, Randy
Brussel

PS - En i.v.m. met reclame maken - wij zouden ons mond niet kunnen houden - Het was echte te fijn om er over te kunnen zwijgen.
25 november 2005

Beste MHF..
We hebben een aantal prachtige dagen gehad met ondanks de voorspellingen regelmatig strakblauwe hemels. Het hart kunnen ophalen in alle opzichten; als fotograven(goud gekleurde bladeren, mistige heuvels), als vogelaars en als sterrenkijkers (heldere nachten, volgende keer m’n telescoop mee).

Een verjaardag die lang zal heugen; slingers, maar ook een wonderbaarlijke wandeling, de KL3 bij het beekje – buizerden die dansen aan de hemel, een roodborstje aan mijn voeten en (bijna) op Kath’s schouder, schijnbewegingen van raven, geelgorzen overal – te veel om op te noemen.

En kijk uit wat je wenst: “Ik wil sneeuw op mijn verjaardag” . Hij ligt er nu, begon gisteravond.
Wat een fijne plek. Er zit dus maar een ding op (zeker als we bedenken wat we nog helemaal NIET bezocht hebben) en dat is: Nog eens terugkomen!

Groeten en met dank (alles klopte)
Kathleen en Freddy
Vorden(NL)
2 – 5 december 2005

Beste MHF..
De mond-op-mond reclame van onze vrienden
De heel goed opgestelde website
De vriendelijke emailtjes..
We wisten al op voorhand, dat zit goed.. en inderdaad
Al van bij de eerste blik van het huisje wisten we WAW !!
Dat wordt hier gezellig

De meeste Ardennen bezoekers kunnen misschien niet begrijpen hoe het kan dat 2 jonge koppels hun weekend hebben doorgebracht met ….NIKSEN. En we voelen ons daar niet beschaamd over. Dat is straf he! Onze ervaringen beperken zich dus tot binnenshuis. En dankzij de heel gezellige inrichting en vooral de kachel .. vonden we het helemaal niet erg dat het buiten miezerig was.
Bedank en waarschijnlijk TOT ZIENS !

Tine, Dimitri, Hanna en Tony
Kalken(B)
5 – 12 december 2005

Beste MHF …
Voordat ik dit stukje ga schrijven hebben we dit mooie gastenboek doorgebladerd. Net als wij waren onze voorgangers ook zeer tevreden.

Op 5 dec, in de loop van de middag zijn wij gearriveerd. Wat een mooi huisje, erg mooi uitzicht en vooral een grote tuin. Dat hebben we nog niet vaak meegemaakt.
Dat komt wel goed hier, zeiden we al tegen elkaar. Inmiddels is de week alweer bijna voorbij en inderdaad we hebben volop genoten met z’n drietjes (met onze dochter Wieske van 14 maanden oud).
Elke dag hebben we een grote wandeling gemaakt van 10 – 15 km. Gelukkig was het weer goed, tenminste geen regen. Het weekend was het zelfs erg zonnig (en koud). We hebben zelfs een everzwijn gezien en ook een hert.

Op 10 dec konden we helaas de bossen niet in vanwege het jachtseizoen. Maar ook over de verharde wegen heb je een mooi uitzicht. Moe en voldaan hebben we dan uitgerust bij de kachel onder het genot van een drankje.

Kortom: we hebben genoten van de omgeving, het mooie huis met alles erop en eraan en vooral de rust.
Tevens nog de complimenten voor jullie mooie website.

Saskia en Frank

Esbeek(NL)
2 april 2006

Beste MHF..
Dit weekend was precies zoals het moest zijn:
Rust, ontspanning, onthaasting,
Knetterend vuurtje,
Vers gebakken broodjes,
Koffie met éclairs,
Regen...
Wandelen in de stralende zon..
door de dampende bossen en weiden
de velden die ruiken naar lente
Wijn met franse kaasjes
Champagne in bad
Avondrood en wandelen in het donker
en in de verte dit paradijsje
Een rookpluimpje uit de schoorsteen
en gezellig warm licht straalt naar buiten

Bedankt !!

Elly en Leen
Hoek van HollandWordt nog verder uitgebreid