Zuidelijke gevel met veranda

Maison "Haut-Fays" Het huis met oprijlaan is een zeer fraai gelegen, comfortabel ingerichte vakantiewoning in een rustig landelijk gebied met glooiende heuvels en uitgestrekte bossen. Het is gelegen in de streek van de Haute-Lesse in de Belgische Ardennen ca. 40 km ten zuidoosten van Dinant. Het gebied is doorsneden door talrijke beekjes en riviertjes die hun oorsprong vinden in de hoogste delen. Het is een waar eldorado voor de sportieve wandelaar, kayakker en mountain-biker maar ook voor hen die rust en gemoedelijkheid zoeken. In de idyllische dorpjes is het goed verpozen in de plaatselijke cafeetjes en restaurants. In de directe omgeving zijn vele bekende interessante plaatsen te bezichtigen zoals de Grotten van Han, het Fort van Bouillon en het hoogste punt van de provincie Namen (502 m), Croix-Scaille met een fantastisch uitzicht over de Ardennen tot diep in Frankrijk. Kortom, alle ingredienten voor een heerlijk weekend of een korte vakantie; dicht bij huis en toch zo buitenlands.


De zithoek van de kamer met tuindeuren

De woning is een in 1989 gebouwde, zeer comfortabel en luxe ingerichte woning. Het bezit naast een ruime kamer met zit- en eethoek en open keuken, een grote vide (entresol) met een zithoekje en een ruime lees/speeltafel met 4 stoelen.Hier is ook de boekenkast met toeristische informatie. Verder is onder het gehele huis een souterrain met garage. In deze souterrain is voldoende plaats voor het spelen van tafeltennis, dart en andere activiteiten. Het huis bezit 3 twee-persoons slaapkamers (2 op de begane grond en 1 in het souterrain). Vide met slaapbankje De badkamer heeft naast een douche tevens een ligbad en is voorzien van electrische verwarming. Aan 2 zijden van het huis (oost- en zuidkant) bevindt zich een ruime veranda met tuinmeubels welke een prachtig uitzicht biedt aan de omgeving. Voor de koude avonden is er een houtkachel en in alle ruimtes bevinden zich electrische gevelkachels. Voorts is de moderne keuken voorzien van alle apparatuur. Het huis is in scandinavische stijl uitgevoerd met veel grenenhouten componenten.

Internet/WIFI in het huis aanwezig. Zie verder Inrichting Huis


De ligging Het huis staat aan de buitenkant van een klein gehucht en heeft een aan alle kanten vrij uitzicht. Het is volledig vrijstaand op 6000 m eigen grond. Gazon met brug Het terrein bestaat uit 2000 m gazons en een meer natuurlijk gedeelte met wild groeiende bomen, struiken en varens. Op de gazons kunnen desgewenst één of meer tentjes geplaatst worden.

Voorts stroomt er over het terrein een beekje en via een idyllisch bruggetje is de andere zijde te bereiken. Vanuit de woning en de veranda is een vrij uitzicht in het beekdal, de omliggende heuvels, de bossen en in de verte een klein dorpje. Op het terrein zijn speeltoestellen voor kinderen aanwezig.De omgeving Maison "Haut-Fays" ligt net buiten het gehucht Sclassin, behorend bij het iets grotere dorp Haut-Fays, gemeente Daverdisse. In de omgeving vind je uitgestrekte bossen afgewisseld met glooiende weiden waardoor beekjes zich een weg banen. Hier en daar kom je een klein agrarisch dorpje tegen; een paar huizen, een kerk en een café.

Vergezicht over Gembes

In dit gebied ontspringt de rivier de Lesse, gevoed door zijn vele tientalle bijriviertjes. Dit deel van de Lesse (de bovenloop) is bij het grote publiek minder bekend maar is daardoor niet minder charmant; hij slingert zich door het landschap en geeft het een heel eigen karakter.

De streek leent zich uitstekend voor korte en langere wandelingen; er zijn in de buurt maar liefts 50 beschreven wandelingen. Daarbij komen nog de ontelbare, door lokale organisaties en VVV's uitgezette routes. Maar ook voor het fietsen, en kayakken leent dit gebied zich uitermate.
Wat verder weg, ca 15 min rijden, liggen interessante plaatsen als Rochefort, Han sur Lesse, Bouillon en St. Hubert. Weggetje naar Sclassin Verder is het dal van de rivier de Semois zeer de moeite waard met aan zijn oevers schilderachtige dorpjes en diepgroene wouden.

In de winter, tijdens de sneeuwperiode, kan men op korte afstand langlaufen bij Croix-Scaille. Deze plek is hoogste punt van de provincie Namen (502 m) en sinds kort is er een uitkijktoren van 60 m hoog waar je over de heuvels en de bossen tot diep in Frankrijk kunt kijken.


Zie ook Overzichtskaart Omgeving

Speeltuin naast het huis

MHF en Kinderen Maison "Haut-Fays" biedt aan kinderen van alle leeftijden een schat aan speelmogelijkheden. Naast allerlei voorzieningen zoals een bedje en een kinderstoel hebben we voor de kleinste kleur- en tekenmateriaal en vele video's en dvd's. Voor de wat grotere hebben we een speelhut, schommels en een kampeertentje. Bovendien hebben we veel sport- en spel materiaal: badminton, tafeltennis, jeu de boules, etc. Kortom uw kinderen hoeven zich bij goed of wat minder weer niet te vervelen.

Hygine Vindt u hygine en properheid in een vakantiehuis belangrijk ? Wij ook. Wij besteden daar veel aandacht aan. Vr uw aankomst zorgen wij dat de keuken netjes en rein is. Maar vooral de sanitaire voorzieningen krijgen bij ons veel aandacht; de wastafels, douche en bad worden goed schoongemaakt. En tenslotte de hygine van de toiletten; deze worden altijd grondig gereinigd met speciale aandacht voor de kritieke punten en plaatsen. Wij vinden dat u zich in het huis, en zeker in de sanitaire voorzieningen thuis moet voelen; een voorwaarde daarbij is dat alles goed schoon is. Mocht er toch nog iets zijn wat aan onze aandacht ontglipt is, spreekt u ons daar dan op aan.

Meer zien van Huis & Omgeving of van Natuur & Landschap


Kijk voor foto's van de streek: Panoramio Galerij Meer foto's op de: Facebook Pagina


Volg ons op Twitter voor aanbiedingen, last-minutes, weer, natuur en meer actualiteiten.


Home