Attracties

...zien en beleven

 

 

Een verblijf in  Hoeve Louette  betekent dat u omringd bent door een groot aantal en vooral afwisselende attracties en bezienswaardigheden.  Gelegen bijna op de grens van de provincies Namen en Luxemburg kunt u genieten van het mooiste van beide. Deze pagina geeft u een globaal overzicht.

 

 

Als we dicht bij huis beginnen dan hebben we al de bossen en glooiende velden met prachtige vergezichten in de omgeving en direct vanaf de hoeve. Ietsje verder is er "La Chiquetterie" , een taverne, kruidentuin en geitenkwekerij. Deze uitspanning wordt gerund door een vlaamse familie. Of we vinden de Bison Ranch in Orchimont op maar enkele minuten rijden vanaf de hoeve.

 

Grotere attracties die we kunnen noemen zijn het Fort van Bouillon, citadel van Namen en Dinant, het kasteel en natuurmuseum van Lavaux-st-Anne, het openluchtmuseuem Fourneaux saint Michel (bij St. Hubert)

 

Maar ook genoemd kunnen worden de rivieren de Houille (Gedinne), de Semois en de Lesse. Stuk voor stuk landschappelijk zeer aantrekkelijk en cultureel interessant voor de kleine dorpjes en gehuchten vooral langs de Semois.

 

Vlak in de buurt en van wereldformaat ligt het complex van de Grotten van Han waar u de onderaardse wereld van de kalksteen grotten kunt bekijken maar ook waar uw kinderen het safariepark kunnen bezoeken of in de grote speeltuin kunnen spelen. En aan het einde van de dag.. een drankje of een maaltijd op ťťn van de terrasjes in het gezellige dorpje Han sur Lesse.

 

Ook zijn er minder bekende maar niet minder mooie grotten in de buurt te vinden zoals die in Rochefort. Na uw bezoek kunt u slenteren door het kleine gezellige stadje gelegen aan het riviertje de Lomme.

 

Verder vinden we in de buurt romeinse opgravingen, kloosters, abdijen, musea, themaparken.... te veel om op te noemen.

 

 

In het huis hebben wij veel informatie over de attracties...

 

....U hoeft niet naar een VVV kantoor. Alles aanwezig.

 

 

 

 

Onderstaand vindt u een opsomming van de belangrijkste attracties van de Ardennen en WalloniŽ. Ze staan in volgorde van bereikbaarheid vanaf de hoeve. Als u op de titel in de aanhef klikt komt u op de website van genoemde attractie waar heel veel informatie te vinden is. Het overgrote deel van de sites heeft ook een nederlandstalig gedeelte. Surft u eens door de lijst met bezienswaardigheden en zie wat een rijkdom aan cultuur, architectuur en natuur de streek te bieden heeft voor u en uw kinderen.

 

 

 • Domein van de Grotten van Han. Dit is het wereldbekende grottencomplex wat u zeker moet zien. U rijdt met een treintje langs een mooi traject naar de ingang van de grot en binnin vindt u de spectaculere wereld van de miljoenen jaren oude kalksteengrotten waardoorheen de Lesse stroomt. Op het domein vindt u ook een safariepark met veel inheemse dieren van deze streken. Zeker aan te bevelen voor kinderen. En natuurlijk ook voor kinderen de grote speeltuin waar ze naar hartelust kunnen spelen. Na afloop zijn er voldoende restaurants met terrasjes om een drankje te gebruiken of iets te eten.

 

 • Kasteel van Lavaux-sint-Anne. Een burcht daterend uit de 13e eeuw. Het kasteel is te bezoeken en binnen vindt u ook een tentoonstelling van de natuur en de jacht. Buiten het kasteel vind u een route waar u kunt kennis maken met de flora en fauna van vochtige gebieden van dde Famenne.

 

 • Bison Ranch Orchimont. Hier vindt u alles wat met de Bison heeft te maken: de Bisons grazend in de heuvelachtige weiden, een western dorp met echte saloon (waar ook gerechten geserveerd worden met echt bison vlees), de originele tipi of indianentent. Mogelijkheid tot rondleidingen.

 

 • Fort van Bouillon. Prachtig gelegen fort langs de kronkels van de rivier de Semois. Zomers, tijdens de vakantie, worden er vaak middeleeuwse spectakels opgevoerd en zijn er valkenshows.

 

 • Fourneaux saint Michel is een complex wat bestaat uit een openluchtmuseum van het landleven (met boerderijen en oude ambachten) en er is een gedeelte over de metaal bewerking met een oven uit de 18e eeuw en een museum over de toenmalige metaalnijverheid van de streek.

 

 • Euro Space Center. Interessant en leerzaam ruimte centrum voor jong en oud. Met o.a. een showparcours met hoofdtelefoon, een reuzegroot zonnestelsel, zonnewijzer, ruimte sonders, etc.

 

 

 • Furfooz is een natuurreservaat met een bijzonder microklimaat en daardoor bijzondere planten. In het reservaat bevindt zich ook een romeinse opgraving uit de middeleeuwen.

 

 

 • Tuinencomplex van Annevoie. Watertuin daterend uit de 18e eeuw. In de tuinen zijn 3 stijlen gecombineerd; de Engelse, de Franse en de Italiaanse stijl. Als u van tuinen houdt moet u deze echt niet missen. Een aanrader dus.

 

 • Abdij van Orval. Eigenlijk zijn het 2 abdijen: de ruÔne van de oude en een nieuwe. Hier bevindt zich natuurlijk ook de brouwerij van het bekende Orvalbier.

 

 • Megalietenveld van Weris. De sporen van onze voorouders zijn hier te vinden. Overal in het landschap kunt u de opgerichte stenen bezichtigen. Er is ook een museum voor meer informatie.

 

Enke le steden en stadjes in de buurt zijn zeker ook een bezoek waard. U kunt een bezoek aan zo'n stadje combineren met een mooie wandeling in de buurt, een beetje "shoppen" en iets eten en/of drinken op een terrasje of restaurant.

 

 • Beauraing (20 km)
 • Bouillon (25 km)
 • Rochefort (35 km)
 • Saint Hubert (37 km)
 • Dinant (41 km)
 • Charleville-Mezieres (Fr, 42 km)
 • Sedan (Fr, 44 km)

 

Ook een idee is een ritje (auto/motor of fiets) langs de rivier de Semois of de Maas. U komt er allerhande bezienswaardigheden en attracties tegen.

 

Veel wandelroutes vindt u langs de volgende riviertjes. Een wandeling erlangs is zeker een belevenis:

 

 • de Lesse
 • de Almache
 • de Houille
 • de Hulle

 

Verder zijn er nog natuurparken en natuurgebieden in de buurt zoals Plateau van Croix-Scaille (bij Louette Saint Pierre/Gedinne) en Parc Natural de Bohan/Membre.

 

Kijkt u ook eens naar de Links pagina en andere in de rechter kolom. 

 

 

 

ardennenrecrea 2009 (c)

 

 

Webwijzer

wat bieden wij

 

 

 

 

Paginas van onze MHF sites

 

Overzicht Bezienswaardigheden

 

Overzicht Musea

 

Toeristische Links

 

 

 

Algemene sites Ardennen en WalloniŽ

 

www.opt.be

 

www.wallonie-toerisme.be

 

www.luxembourg-belge.be

 

http://www.ardennes-etapes.com

 

www.ardenne-attractions.be/nl

 

 

 

 

 

Deze lijst wordt nog uitgebreid.