De Woning 

indeling & inrichting 

 

 

Hoeve Louette  is een boerderij gebouwd in de 18e eeuw en sindsdien vele malen verbouwd, veranderd, uitgebreid en nu...een mooie vakantieaccomodatie voor u !!

Een basis voor uw tripjes en actitiviteiten in de buurt, of, een domein van rust in de ruime living of het zonnige terras omringd door struiken, bomen en bloemen.

 

 

De hoeve is rond 1715 gebouwd als grote boerderij met woongedeelte, veel stallen en een grote hooizolder. Het is waarschijnlijk door een rijke boer gebouwd; het dorp was in die tijd een welvarend dorp wat te zien is aan de vele andere grote boerderijen in de buurt en een overmaatse kerk voor zo'n klein dorp.

Het huis meet 18 x 20 meter en is in de afgelopen eeuwen en jaren verschillende keren verbouwd. Door z'n afmeting is het in tweeŽn gesplitst en vele jaren door 2 gezinnen bewoond. Het pand heeft daardoor nu nog 2 huisnummers (13 en 15). Het huis is nu al vele jaren weer tot ťťn, zeer ruim, woonhuis ingedeeld.

Door z'n grote afmeting leent het huis zich uitstekend voor verhuur aan wat grotere gezelschappen. We verhuren voor 2 - 8 personen en buiten het zomerseizoen voor groepen tot max 16 personen (weekends kort of lang, midweek of een week).

Ondanks de ouderdom van de boerderij (bijna 300 jaar) en de nostalgische sfeer beschikt deze accomodatie over eigentijdse wooncomfort. Hoewel de boerderij vele malen verbouwd is, zijn er nog heel veel oude kenmerken bewaard gebleven: oude eiken balken van muur- en dakconstructies, pleisterwerk en tegelvloer. In het huis bevindt zich ook nog een echte oude ardense houtkachel.

De buitenmuren, die wel 80 cm dik zijn, zijn opgetrokken met op elkaar gestapelde platte natuurstenen uit de buurt. Dit is een bouwmethode typisch voor de streek.

Ga eens naar het foto-album van de woning en zie hoe het er uitziet van binnen.

 

De grote living, een omgebouwde stal, is gezellig en ..

 

....de keuken ruim, centraal gelegen en met alle voorzieningen!

 

 

 

De indeling van het huis ziet er als volgt uit: op de begane grond is er een keuken met uitzicht op, en een deur naar de tuin. Een aan de keuken grenzende eetkamer voor max. 8 personen en een kelder voor groente, fruit en dranken. Een tot grote en gezellige zit/eetkamer omgebouwde stal met deur naar de tuin.

Op de 1e verdieping bevinden zich 5 grote grote slaapkamers, een overloop, een grote badkamer met bad/douche, 2 grote wastafels en een toilet, op de overloop is nog een extra toilet. Er is ťťn kamer ingericht als nostalgische slaapkamer met een ouderwetse inrichting. De overige slaapkamers hebben allemaal moderne, comfortabele box-springbedden. Verder is er een gaderobe kamer en een linnenkamer.

Er is een wasmachine en een droogrek beschikbaar tegen geringe kosten.

 

De tuin van ruim 2000 m2 grenst aan de zij- en achterkant van het huis en heeft een terras en gazons met zonnige plekjes op elk moment van de dag. Natuurlijk is er een grote BBQ en vele spel attributen. Vanuit het huis en de tuin is er uitzicht op een aantal boerderijen van het dorp en de velden en bossen van de directe omgeving. Kijk naar fotos van de tuin in dit album

 

 

De grote tuin met zicht op de omgeving, de heuvels, het bos, een stukje van het dorp en....

..... veel ruimte voor wat u en uw kinderen maar willen.!

 

 

Ligging en Omgeving De hoeve ligt in het dorpje Louette Saint-Denis. Het dorpje zelf is rustig met een kerk prominent in het midden. Het is licht geaccidenteerd en daardoor staan de huizen op verschillende niveaus. Vanuit het dorp heb je een goed uitzicht over velden en weiden vlak in de buurt. In de onmiddelijke nabijheid van het dorp vind je een licht heuvelachtig gebied met een halfopen landschap; velden en weiden afgewisseld door een bosjes en hier en daar een kleine beek. Het leent zich uitstekend voor wandelen en vooral fietsen: niet te steil, mooie vergezichten en onmetelijk rustig. Je vindt daar de dorpen Gedinne, Louette St. Pierre, Houdremont en Bellefontaine.

 

Iets verder van het dorp, naar het noorden, westen en zuiden, wordt het ineens veel heuvelachtiger en bosrijker. Dit komt door de aanwezigheid van de rivieren de Houille (bij Gedinne, zie foto) en de Semois(richting Vresse). Daar vindt je een heel gevarieerd landschap met beekjes, rotsparijen en kronkelweggetjes inclusief haarspeld-bochten. Hier is het voor de wandelaar een echt eldorado. Kijk eens in het foto-album hoe het hier is in de buurt.

 

Voor de sportieve mountainbiker zijn hier alle ingrediŽnten te vinden voor aantrekkelijke en spannende tochten. Veel tracks zijn hier uitgezet en je kunt overal de bordjes vinden.

Het vermelden waard is zeker ook het massief van Croix Scaille. Een hoogvlakte tot ruim 500 mtr hoog op de grens van BelgiŽ en Frankrijk. Het gebied ligt even ten westen van Louette St. Denis en is te bereiken via het dorp Louette St. Pierre, een buurdorp van Louette St. Denis op ongeveer 3,5 km.

Je kunt daar echt uren wandelen en fietsen zonder maar iemand tegen te komen en door z'n relatief hoge ligging is er in de winter vaak voldoende sneeuw om te langlaufen. Er zijn in het gebied 2 langlauf centra, 1 nog op Belgisch grond gebied en 1 net in Frankrijk. Verschillende loipes zijn aan elkaar gekoppeld waardoor en een enorm groot netwerk ontstaat.

 

 

HygiŽne

Vindt u hygiŽne en properheid in een vakantiehuis belangrijk ? Wij ook. Wij besteden daar veel aandacht aan. Vůůr uw aankomst zorgen wij dat de keuken netjes en rein is. Maar vooral de sanitaire voorzieningen krijgen bij ons veel aandacht; de wastafels, douche en bad worden goed schoongemaakt. En tenslotte de hygiŽne van de toiletten; deze worden altijd grondig gereinigd met speciale aandacht natuurlijk voor de toiletpot en WC bril maar ook WC-papierhouder, kraan, lichtschakelaar en deurknop krijgen een schoonmaakbeurt. Wij vinden dat u zich in het huis, en zeker in de sanitaire voorzieningen thuis moet voelen; een voorwaarde daarbij is dat alles goed schoon is.

Mocht er toch nog iets zijn wat aan onze aandacht ontglipt is, spreekt u ons daar dan op aan. 

 

 

 

 

ardennenrecrea 2009 (c)

 

 

Webwijzer

wat bieden wij

 

 

 

 

Hoe ziet het huis er binnen in uit, wat is de indeling.?

Voor deze vragen, ga naar Inrichting Woning

 

 

Hoe zijn de slaapkamers ingericht, wat is aanwezig en wat moet ik nog zelf meebrengen. Hier vindt u de antwoorden:

Inrichting Slaapkamers

 

 

…en beeld zegt meer dan 100 woorden. Hier vindt u meer dan 1 beeld: foto-album van de inrichting van de woning en slaapkamers

 

 

 

 

 

Houdt u van koken ? Dat komt goed uit; wij hebben een zeer compleet ingerichte keuken met heel veel extra's. Wat denkt u van een Boretti fornuis met 2 ovens en een wokbrander. Of een keuken machine, magnetron en nog veel meer.

Kijk bij Inrichting Keuken 

 

 

 

 

 

 

En Verder

 

Foto's van tuin en terras in alle seizoenen vindt u hier:

 foto-album