Activiteiten 

recreatie en sport

 

 

Hoeve Louette  gelegen op de grens van de provincies Namen en Luxemburg. De uitgestrekte bossen van Luxemburg en de eindeloze valleien van Namen. Tevens ligt de hoeve op geringe afstand van 4 tot de verbeelding sprekende rivieren de Houille, de Hulle, de Lesse en natuurlijk de Semois. Dit alles levert een ideaal landschap voor allerlei activiteiten zoals wandelen, fietsen, mtb-en, kayakken, paardrijden en zelfs langlaufen.

 

Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste ervan.

 

 

WANDELEN

Het wandelen is in de Ardennen de meest populaire activiteit. Geen wonder, de streek is zo afwisselend en veelzijdig; bossen, glooiende velden, stromende rivieren, kabbelende beekjes, heuvels, hoogtes met prachtige vergezichten. Maar ook gezellige stadjes met terrasjes en eetgelegenheden of landelijk gelegen dorpjes met oude boerderijen, drinkplaatsen en boomgaarden.

Voor diegene die dat allemaal wil ontdekken en beleven hebben wij in de hoeve veel routebeschrijvingen, kaarten  en gidsen. Er zijn wandelingen die wij zelf hebben verkend, uitgezet en beschreven. Andere hebben wij overgenomen van de VVV kaarten van de streek. Met andere woorden, u hoeft niet te zoeken in boekhandel of toeristenkantoor.

 

Nieuw: Al onze wandelingen, en dat zijn er meer dan 100, als GPS track beschikbaar. Meer dan 900 km wandelgenot door een veelheid van landschappen in de buurt; routes langs de Lesse, de Semois, routes door de echte Ardennen en de Famenne/Calestienne. In een handomdraai te downloaden naar uw GPS of Smartphone (Android of iOS).

Kijk hier op onze Wandel Pagina

 

MOUNTAINBIKEN

Voor andere is mountainbiken weer het summum van actie en ontspanning. Ook hiervoor zijn alle ingrediënten aanwezig: bospaadjes, veldweggetjes, licht glooiend maar ook vaak steil; over rotsige bodem of blubber en zelfs door ondiepe oversteekplaatsen door riviertjes. U kunt hier met de bike uw hart ophalen.

Er zijn in de buurt vele mointainbike tracks: vlak langs de hoeve of iets verder weg, lang of kort, moeilijk of wat makkelijker voor de beginner. De ervaren biker zal ze wellicht al kennen de routes rond Gedinne, Paliseul of bij Vresse en Bohan in de streek van de Semois.

Ook voor het mountainbiken hebben we informatie in huis.

 

KAYAKKEN

Met de rivieren de Lesse en de Semois op korte afstand kunt u ook een een afvaart maken per kayak. De Lesse met zijn aardige barrages en zijn prachtige rotsformaties langs de oever, de Semois, meestal traagstromend met z'n ontelbare bochten of meanders en z'n uitgestrekte bossen alom tegenwoordig. Deze rivieren zijn het ultieme decor van een onvergetelijke dag voor u en voor uw kinderen. Er zijn 1 en 2 persoons kayaks te huur ter plaatse. 

 

ZWEMMEN en WATERRECREATIE

In de buurt zijn plaatsen in de rivieren waar waterrecreatie mogelijk is zoals pootje baden, zwemmen, dammen bouwen en picknicken aan de oevers. Rivieren waar dat kan zijn de Semois, de Lesse, de Almache en de Houille.

Verder zijn er een aantal grote zembaden waarvan de dichtsbijzijnde liggen bij Bouillon en bij het Franse stadje Givet (ca 25 km vanaf het huis). Die in Givet is een echte aanrader; het heeft een groot recreatie bad en een 25 m zwembad. Voor de kleinst kinderen zijn er verschillende ondiepe baden w.o. een grote lagune van 60 m2. Verder zijn er glijbanen en een glijslurf van 72 m lang. Naast water-recreatie is er ook een fitnessruimte en een bowlingbaan. Kortom alle ingredienten voor een hele dag water- en zwemplezier voor het comlete gezin.

Voor openingtijden, tarieven en meer info, kijk op de onderstaande website:

 

CENTRE AQUARECREATIF RIVEA

 

 

LANGLAUFEN

In de winter, bij voeldoende sneeuwval, is langlaufen de belangrijkste activiteit. Heerlijk met het hele gezin of vriendenclub door de besneeuwde velden en bossen glijden. Dit is, zeker als de sneeuw blijft liggen op de takken, alsof je in een sprookjeswereld bent: stilte, uitgestrektheid en frisse, gezonde lucht.

Er zijn 3 langlaufcentra in de buurt van Hoeve Louette: één in Haut-Fays, en 2 in het natuurgebied van Croix-Scaille (op 10 min afstand). Bij deze centra zijn ski's te huur voor een halve of hele dag.

 

 

INFRAROOD CABINE

Als u moe en een beetje stijf terugkomt van een dag actief bezig zijn, dan kunt u uw lichaam heerlijk relaxen in onze InfraRood Cabine...weldadig en enerverend. Binnenkort ook in het huis aanwezig.

 

 

GEZELSCHAPSPELLEN

En is het een keer slecht weer of gewoon eens lekker binnen blijven gezellig met een aantal mensen: wij hebben een groot aantal gezelschapspellen voor binnen. Kijkt u in de rechterkolom.

 

 

Meer informatie van deze en andere activiteiten en sporten vindt u op de sites waarvan u de links op de rechterkolom van deze pagina staan.

 

 

 

ardennenrecrea 2009 (c)

 

 

Webwijzer

wat bieden wij

 

 

 

 

Kijkt u ook eens op een aantal pagina's op de website van onze andere accomodatie:

 

WANDELEN

 

FIETS/MTB

 

WINTERSPORT

 

 

 

 

 

Eens gezellig binnen een spelletje doen? Dat kan, de volgende gezelschapsspellen zijn in het huis aanwezig:

 

Mens erger je niet -

Monopoly -

Risk-

Stratego-

Java-

Back Gammon-

Yatze -

TrioMino Super L -

Kaartspel -